10 g gær
8 dl koldt vand
1 spsk. Salt
2 tsk. rørsukker
200 g hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner
200 g grahamsmel, fuldkornshvedemel ell. lign.
200 g havregryn
300-350 g hvedemel
Gæren opløses i det kolde vand, og alle ingredienser blandes efterfølgende i gærvandet.
Dejen skal være meget lind.
Stilles i køleskab i min. 12 timer, tildækket med husholdningsfilm. Formes til boller med en ske alt efter den størrelse du ønsker, og stilles på bagepapir. Ovnen tændes på 250 gr og bollerne stilles i ovnen når denne er tilstrækkelig varm. Bages i ca. 20-25 min.
Dejen kan sagtens stå på køl i 4-5 dage, så man kan bage frisk brød hver dag :O)
Thaisuppe (4 pers.)
· Karry, 2½ spsk
· Hvidløg, 2 fed
· Kyllingebryst/filet, ca 400 g, skåret i mindre stykker
· Peberfrugt, 2 stk
· Champignon, ca 200 g
· Løg, 1 lille
· Kokosmælk, 1 stor dåse og 3 dl vand
· Sød chilisauce, ca 1½ dl efter smag
· Ananas, 1 dåse i tern
· Nudler, 2 plader
· Rejer, ca 250 g
Fremgangsmåde:
Svits karry i rapsolie, til det er gyldent.
Kom kylling i, skal ikke gennemsteges, kun brunes.
Kom alle grøntsager i (som er skåret i mundrette stykker).
Kokosmælk og vand tilsættes.
Chilisauce tilsættes og der smages til med salt og peber.
Koges/småsimrer i 15 min ca.
Nudlerne brækkes i mindre stykker og tilsættes suppen.
Ananas kommes i og varmes igennem.
Rejerne tilsættes til sidst, skal kun have et par minutter.
Smag evt til med flere krydderier.
Velbekomme
Kokosmuffins
2 æg
160 g sukker
2 tsk. vaniliesukker
35 g hvedemel
160 g kokosmel
125 g smeltet smør
50 grofthakkede nødder
100 g grofthakket chokolade
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes til det er luftigt.
Vaniliesukker, hvedemel og kokosmel kommes i skiftevis med det smeltede smør.
De hakkede nødder og chokolade vendes i til sidst.
Fyldes i dobbelte papirforme, helt op til kanten, da de ikke hæver ved bagning.
Bages ved 200 grader midt i ovnen i ca 10-15 min
Vaniliemarinerede rødløg
2 rødløg
5 spsk sukker
¾ dl æblecidereddike
2 tsk vaniliepulver fra
Urtekram. (Vaniliepulver er uden sukker)
Skær løgene i strimler. Kom
alle ingredienser i en lille gryde, og lad det småkoge i ca 15 min, til løgene
er klare.
Smag til evt med lidt mere
sukker eller eddike.