tirsdag den 4. august 2015

Nye kjoler...

Det var ved at være længe siden jeg havde syet en kjole, men lagerbeholdningen var noget slunken, så kassen med alle rester blev fundet frem. Der er rester fra mine egne kjoler, men også reststykker købt hos FabricRoad.
 Der blev flyttet rundt, taget fra og lagt nyt stof og andre farver til. Det var en lang proces, for jeg gik om det i flere dage, men til sidst var jeg tilfreds. Men det var kun forstykket jeg havde planlagt, bagstykke, ærmer og halskant kom til undervejs. Det er yderst sjældent jeg holder mig til det planlagte, der er altid et eller andet der ændres, men det må være sådan, for hvis jeg går på kompromis med mig selv, ender det med jeg ikke bruger det jeg har syet.


Den prikkede kjole en en af eksemplerne på hvordan det kan ende. Som udgangspunkt skulle den være uden nogen form for dikkedarer. Men stoffets kvalitet snød mig, der er ikke så meget stræk i som i de andre jerseystoffer jeg syr med, så kjolen endte med at sidde meget tæt om brystet, jeg blev noget nær fladbrystet, men så måtte jeg jo tænke alternativt, et forslag var en kile i siderne i en anden farve, men der var ikke rigtig noget der fristede. Til sidst endte det med en slids i de øverste 10-12 cm og en lynlås syet på udvendigt, nu er der plads og jeg er tilfreds. Den skal nok blive brugt, synes egentlig den er blevet rigtig smart, der er stadig noget enkelt over den.

Det var lige det for denne gang <3

8 kommentarer:

 1. Fine kjoler. Flot sat sammen

  SvarSlet
 2. Jeg er imponeret. Hvor er du dygtig.
  Og sikke nogen lækre sammensætninger.

  SvarSlet
 3. Hej

  Rigtig flotte kjoler begge to, ville ønske jeg kunne finde ud af at sy sådan en som den med de forskellige farver, ærmerne ser meget behagelige ud.

  Men tøj... kan jeg ikke finde ud af, nok fordi det kræver at jeg finder ud af at læse et mønster.. og det er opgivet....

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. De er bare så flotte er især vild med den til højre,,,, tror jeg vil forsøge mig med moget ligende...

  SvarSlet
 5. wow, wow! jeg er helt vild med alle dine kjoler, men jeg kan ikke sy, har ikke en gang en symaskine.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 6. Super flotte kjoler. Imponerende hvad du kunne få ud af "rester". Også super god løsning med lynlåsen.

  SvarSlet
 7. Totalt lækre kjoler...... Det der med at sy tøj gad jeg godt at kunne..... det må være totalt sejt at kunne få lige den kjole i de farver og den længde man kan li'.

  SvarSlet
 8. Sikke nogle skønne kjoler.. jeg skal vidst lige huske de løsninger. de er da faldet super godt ud..

  dejligt at du har meldt dig til to-do september.. for det betyder at jeg har fundet din blog.. glæder mig til at følge med

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...