søndag den 24. januar 2010

Søndagssyslen..



I dag har humøret ikke været til andet end hjemmesysler.. Løst tøj og makeupløs! Sorterede lidt i bageopskrifterne og faldt over denne pirogger med tunfyld, og husker hvor glade mine børn var for dem for 5-6 år siden, og de var hele besværet værd, for ih, som de smagte godt! Jeg gik straks igang, med det som skabet rummede. Så en lille ændring er der i forhold til melvalg. I dag er brugt sigtemel og grahamsmel. Nu er der en 10 stykker klar til at blive frosset ned og brugt som madpakke i nærmeste fremtid. De er gode både lune og kolde, men det er som om smagen træder bedst i karakter når de er kolde, og så med en klat salat til. Mums!

Pirogger med tunfyld

Dej:

4 dl lunkent vand
50 g gær
2 tsk salt
200 g hytteost
200 g grahamsmel
Sigtemel for resten, til dejen er blød, men kan æltes på bordet!

Hæves til ca dobbelt størrelse, deles i 12 stykker, som hver rulles ud til en cirkel.



Tunfyld:

2 dåser tun i olie
2 dl ris (basmati), koges med 5 dl bouillonvand
3 forårsløg, skåret i tynde ringe
1 rød snackpeber, skåret i mindre stykker
5-6 soltørrede tomater, skåret i mindre stykker
1 bdt dild
Salt og peber efter behag
2½ dl cremefraiche 9 %

Alt blandes sammen og fyldes på dejen, på den ene halvdel af cirklen, som så lukkes sammen til en halvcirkel med en gaffel. Pensl evt kanterne med sammenpisket æg inden. Men det er ikke nødvendigt.
Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca 20 min.
Posted by Picasa

3 kommentarer:

  1. De lyder goooodt nok lækre! :o)

    SvarSlet
  2. Dem må jeg vist prøve, tak for opskrift.

    SvarSlet
  3. De ER lækre Bettina!!
    Velbekom Margith, de er absolut det store arbejde værd.. ;O)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...