torsdag den 5. januar 2012

Toe up...

For pokker jeg er stolt. Kald mig bare egoist, jeg er ligeglad. Jeg har endelig løst gåden med strømpestrik. Efter, stort set hele mit liv, at ha bebudet, at jeg ikke kunne strikke strømper, kan ikke enes med alle de pinde der vikler sig ind i mine fingre, for så at flyve gennem luften til den nærmeste skammekrog.

To strømper på samme pind

Nu har jeg så, efter adskillige forsøg, fundet frem til at strikke med magic loop og endda begge strømper på samme pind. Og fra tåen og op, en rigtig god opskrift af Sys Fredens. Hælen er strikket, så nu er det bare at strikke skafterne, så det første par her kan blive færdige. De er også allerede afsat, til min datter, som endelig har fået øjnene op for mors hjemmegjorte ting. Hun fylder nærmest tasken når hun er her. Så fryser jeg gerne om ørerne og fusserne. Jeg strikker jo bare noget nyt. 
Glæden er stor og jeg er stadig stolt som en pave.

Update: Opskriften er nu på webshoppen hos Fandango. 

17 kommentarer:

 1. Dejligt når man lærer noget nyt..jeg strikker også strømper på den måde.

  SvarSlet
 2. Yes !!! Du gjorde det søde... du skal også være stolt af dig selv :-) Jeg skulle da have vist dig det, da jeg var hos dig i august :-D Jeg gider heller ikke alle de pinde og strikker altid begge på en gang - så vupti, er et helt par færdige ;-)

  SvarSlet
 3. Helvig, det er en stor glæde for mig kan du tro.

  Ja Pia, jeg gjorde det sgu. Men først da jeg fik opskriften fra Sys. Ikke om jeg kunne greje de andre opskrifter på hæl. Vi er SÅ seje vi to ;-)

  SvarSlet
 4. SÅDAN!

  Når jeg kommer en tur østpå, må du meget gerne lære mig det, hvis du vil/orker det :-)

  SvarSlet
 5. Det er en aftale Anita! Alt for dig ;-)

  SvarSlet
 6. Så lurt å strikke begge på en gang! Hvilken av bøkene til Sys Fredens er denne oppskriften hentet fra? Moren min har så lyst til å lære å strikke sokker på denne måten, og jeg har lovet henne å hjelpe henne med å få tak i oppskrift :-) Ha en fin strikke-kveld!

  SvarSlet
 7. Godt gået Gitte. Jeg kan ved den søde grød IKKE finde ud af at strikke strømper på andre måder end med 5 pinde og det irriterer mig frygteligt. 2012 må blive året hvor jeg skal ha´ det lært, så jeg vil også gerne ha´ at vide i hvilken bog du har fundet opskriften?

  SvarSlet
 8. Selvfølgelig er du da stolt af dig selv, det har du da også grund til - godt gået

  SvarSlet
 9. Hvor er det godt, at du på den måde nu kan strikke strømper og fedt at du også har afsætning på dem.
  Jeg har selv forsøgt mig med magic loop, men synes det er mere bøvlet end at strikke med 5 pinde, men måske kræver det bare noget øvelse.

  SvarSlet
 10. tillykke - ja, er det ikke utroligt og nemt når først man kan. før kunne jegg overhovedet ikke få to strømper ens, så strikkede dem aldrig - siden jeg lærte det har jeg strikket 54 par...!!

  SvarSlet
 11. Selvfølgelig kunne du strikke srømper søde og på rundpind går det jo som en leg.
  Jeg er nu endnu ikke kommet så langt at jeg strikker begge strømper på en gang men måske det lykkes i 2012, og jeg foretrækker den "gamle" opskrift "cuff-down"
  Jeg har heller ikke problemer med at få mine afsat Rosa, Claus og Jens Peter er altid klar til nye strømper.

  SvarSlet
 12. Det er ikke fra en af hendes bøger. Opskriften er et løsark fra butikken. Jeg ved ikke om hun sælger den via webshoppen hvis man henvender sig til butikken.
  Jeg synes stadig det er en smule anstrengende at strikke med magic loop og en smule langsommeligt, fordi det tager tid at skifte pind, men når man så strikker to på en gang går det alligevel stærkere.

  SvarSlet
 13. Du er for sej, her er endnu en ting vi kan lære af dig i nørkleklubben :) Vi ses i aften !

  SvarSlet
 14. Takk Gitte for svar angående oppskriften. Tenker jeg prøver å få fat i boken "To på en pind" hos Lillestrik. Regner med at den gir en grundig forklaring på prinsippet om å strikke to sokker på en pinne. happy knitting :-)

  SvarSlet
 15. Sejt!
  Hvor er det dejligt at din datter gerne vil have det du strikker!
  Som du selv siger, man kan altid strikke noget nyt ;-)

  SvarSlet
 16. Det er nemlig rigtigt smart at strikke to strømper på en pind i magic loop. jeg har også brugt det til ærmer til en stor herretrøje og det var også smart fordi man så fik udtagningerne ens. Dejligt når ungerne kan lide ens strik.

  SvarSlet
 17. Tak for i går :o)
  Jeg vil lige sige at de sokker er pæne ud - ingen huller mystiske steder ;o)
  Heldige datter, som allerede har sat navn på dem.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...