søndag den 2. juni 2013

Fremtiden igen igen..


Her sluges så mange kameler, og det ser ud til at det ingen ende tager. Jeg ved snart ikke hvad der er at gøre! Hvis der sidder en derude og læser med, som har gode råd eller ideer så skriv endelig en mail. Problemet er ret og slet økonomi. I følge de papirer jeg har fået med hjem fra borgerservice, er jeg berettiget til 10.500,- om måneden som ikke-forsørger fyldt 25 år. Og af det beløb skal jeg betale skat. Jamen ikke-forsørger, jeg skal da stadig ha mit yngste barn på weekend. Og ikke mindst ha noget at spise hver dag, medicin, befordring til og fra behandling. Osv osv. Hvis jeg var frustreret over min situation før, så er det da ingenting i forhold til nu!
I forvejen har jeg en meget streng økonomi. De sidste par måneder har jeg ikke fået så meget udbetalt som der har været udgifter for, pga helligdage. Hver måned har jeg været nødt til at lade regninger ligge, og så håbe på der har været økonomi til det i næste måned. Det giver mavepine og er altså ikke det bedste når man i forvejen er sårbar, depressionsramt og lider af personlighedsforstyrrelser. Jeg har nærmest lukket øjnene for der har jo ikke været flere penge næste måned. Og nu hvor jeg så har ramt bunden, elregningen skulle være betalt i fredags, internettet lukkes på torsdag og tv næste uge, og der er ikke til hverken det ene eller det andet! Som sygemeldt får man udbetalt ugevis og kontanthjælp månedsvis bagud. 
Ansøgningen til kontanthjælp skal afleveres onsdag og en masse papirer, dokumentation, skal sendes med, og jeg kan bare ikke finde hoved og hale i alt det her. Skal jeg smide håndklædet i ringen og bede om hjælp. Hjælp til at få styr på min økonomi, men hvor kan man henvende sig? Råber hjælp her, men er der nogen der hører mig? Er der nogen der kan hjælpe?

9 kommentarer:

 1. Pyhhh ha, det ser frygteligt svært ud. Læste i Vejlands Amts Folkeblad i dag om en økonomisk rådgiver tidl. bankmand Jørgen Schwatz, ansat under Hedensted Kommune, som yder gratis rådgivning om økonomi og gæld til private. Ved ikke hvor du bor, eller om man kan få hjælp her, hvis man bor udenfor kommunen..... Men måske der findes noget tilsvarende der hvor du bor..... Håber det kan hjælpe dig til at finde en vej frem.....

  SvarSlet
 2. Undskyld, jeg kan ikke stave Vejle Amts Folkeblad skulle der stå...

  SvarSlet
 3. Jeg føler virkelig med dig, hvorfor er du ikke på sygedagpenge??? Jeg fik min forlænget da jeg stod i din situation.

  SvarSlet
 4. Føler med dig. Har du ikke fået dine dagpenge forlænget?? for der er da tilfælde hvor det kan lade sig gøre. Håber du trods denne totalt uoverskulelige situation finder en løsning. Masser af positive tanker og ønsker for fremtiden.

  SvarSlet
 5. Puha, medierne får det til at lyde som om det er en fest at være på kontanthjælp (og anden offentlig forsørgelse), men virkeligheden er jo en anden af flere årsager.
  Er det ikke muligt med forlængelse af sygedagpengene? Er du berettiget til dagpenge, hvis du raskmelder dig?
  På kontanthjælp kan du måske søge om tilskud til det meste af det du nævner, også ekstra når du har barn på weekend?/ferie(tror jeg nok). Spørg din sagsbehandler om dine rettigheder, men dobbelttjek er en god ting, har jeg erfaret, for de ved ikke alt.
  Skal du i gang med at undersøge om muligheden for at søge om fleksjob eller førtidspension, eller regner du med at komme tilbage i job på fuld tid?
  Har du overvejet at søge bostøtte(ikke boligstøtte) i en periode til hjælp til at få styr på det hele?
  Måske kan foreningen SIND eller lign. hjælpe dig.
  Jeg håber ikke du blev mere forvirret, men det lyder som en barsk situation for dig, hvor du er sårbar, så jeg håber, du kan bruge lidt af det.
  Opmuntrende-om-at-det-hele-nok-skal-gå-hilsner fra Tine

  SvarSlet
 6. Åh, stakkels dig. Men du må love, at du ikke bare "lader ligge", for det bliver kun værre.
  Det lyder som en god idé med rådgivning fra SIND, men ellers må din sagsbehandler i gang. Jeg har tidligere arbejdet som sagsbehandler, og har flere gange minutiøst gennemgået en klients budget, og hjulpet med overblik osv. Men der ér jo for få penge......, - det er problemet.
  INGEN bør tro, at det er en fest at være på kontanthjælp!

  SvarSlet
 7. Stakkels dig Gitte, kontakt sind, og få din sagsbehandler til at hjælpe dig med ansøgning og økonomi.Har du ikke en omkring dig der kan hjælpe? Spørg, bed ALLE om hjælp, sig du har brug for hjælp,HER OG NU.
  Sender positive tanker og knus.

  SvarSlet
 8. Hej Gitte

  Jeg faldt tilfældigvis over dit blogindlæg i dag og kender derfor intet til dig i øvrigt, men sådan et nødråb skal man jo ikke lade overhørigt, så jeg søgte på dit navn på KRAK og det ser ud til at du bor i Odder. Hvis det er rigtigt, så prøv KFUMs sociale arbejde. De har en gældsrådgivning i Odder, der har åbent mandage, altså I DAG kl. 16-18. Den er beliggende:
  Café Retro, Rosensgade 47, 8300 Odder. tlf.; 86 55 11 12 og du SKAL ringe først - prøv lige så snart du har læst dette. Jeg håber, at du kan få hjælp der, men hvis det ikke lykkes, så må du selv tage initiativ til at kontakte dem, du skylder penge, og aftale en afdragsordning (lidt er bedre end intet og afhjælper, at hele beløbet går til inkasso (og så bliver det dyrt). Husk at få afdragsordninger med så mange som muligt at dine kreditorer, så en enkelt inkassosag ikke vælter læsset endnu mere.

  God vind og pøj pøj fra en tilfældig læser

  SvarSlet
 9. Kære Gitte,

  det gør mig ondt at læse, at det står så slemt til med din økonomi. Der er ikke noget at sige til, det hele er uoverskueligt nu. Hvis du mener, jeg på nogen måde kan hjælpe dig - feks ved at kontakte dine kreditorer eller en økonomisk rådgiver, så send mig lige et pip på min mail: lolesendk@gmail.com
  Jeg tjekker mailboxen løbende i aften, og sender du mig dit telefonnummer, så ringer jeg dig gerne op for hurtigere kontakt.
  Sender dig varme tanker og kram
  Louise

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...